Featurereportasje·Nettserie·Uncategorized

– Det er jobben, hobbyen og livet mitt

Tekst og foto: Siri Husby Fiskum

Med et hjerte for klubben og et ønske om å lykkes, er Sindre Eid optimistisk foran årets sesong.

Det er en solfylt ettermiddag på Høddvoll i Ulsteinvik. Ute jobber de frivillige for at alt skal være klart før første seriekamp 13. april. Inne i klubbhuset stresser tre journalistikkstudenter med å rigge opp studio i tide til neste intervju. I dag skal jeg intervjue den viktigste personen i hele Ulsteinviking-prosjektet. En mann de fleste på Høddvoll nå for tiden vil ha en bit av.

Vi hører skritt i gangen. Skrittene blir høyere, og plutselig står han der. Han er ikledd klubbens svarte overtrekk med initialene SE. Sindre Eid. Han har på seg den velkjente brune capsen, og sandaler uten sokker i.

– Ikke film føttene mine, jeg har ikke på meg sokker, sier han med et glimt i øyet.

Når han setter seg på stolen henger Hødd-flagget vakkert i bakgrunnen, og jeg får raskt et inntrykk av at dette blir et interjvu hvor Sindre kommer til å snakke varmt om klubben. For han er en ekte Høddar, som han selv ville sagt det.

sdf

Sesongens lagbilder skal tas om 20 minutter, men det bærer lite preg av at Sindre bryr seg spesielt mye om dette. For det er en snau måned til seriestart og kun to dager til treningskampen mot Aafk hjemme på nye Høddvoll arena.

Etter å hatt en god fotballkarriere både i Molde, Hødd og på aldersbestemt landslag, bestemte Eid seg i 2006 for å flytte tilbake til Ulsteinvik for å jobbe som markedssjef i Hødd. Med over 350 kamper for Hødd, og nå seks år i trenerteamet, er det ingen tvil om at han har en stor kjærlighet for klubben.

– Hødd har vært en stor del av livet mitt i mange år. Det er en klubb som har betydd, og betyr mye for meg.

Hans uendelige kjærlighet for klubben er tydelig når jeg spør han om hva han synes om nye Høddvoll Arena.

– Det er nesten uvirkelig for oss som har vært her lenge og se at vi får et så flott anlegg. Jeg kjenner det er veldig touchy når jeg prater om det.

Det er tydelig at treneren ikke bare er en trener, men en ekte Høddar, som brenner for klubben sin.

Sindre blir beskrevet som hardtarbeidende og dyktig av de som kjenner han. Han er også svært omtenksom, og bryr seg om de rundt seg.

– Han er flink til å ta vare på spillerne sine, snakke med de og å sette av tid.
                                         Eirik U. Andersen om treneren

Hoppe etter Wirkola

Det er nå seks år siden Sindre begynte i trenerapparatet til Hødd. Den gangen var han assistenttreneren til Lars Arne Nilsen, noe han var i fire sesonger. Etter at Nilsen gav seg som trener i 2014, kom det store spørsmålet; kan du ta over?

Lars Arne hadde to år tidligere klart det som blir ansett som klubbens største øyeblikk noensinne. Han hadde ledet Hødd til cupgullet. Presset vokste til arvtakeren, og det ble plutselig enda større å bli trener for førstedivisjonslaget fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Avgjørelsen måtte derfor ikke bare bli Sindres, men også familiens.

– Jeg gikk noen runder med meg selv og familien om hvor lurt det var å ta over etter Lars Arne. Samtidig hadde jeg vært en del av et trenerteam som hadde oppnådd mange gode resulteter, og jeg hadde lært mye av Lars Arne.

Sindre Eid

For til syvende og sist ble ikke trenerrollen kun en jobb. Det ble en del av livet hans også.

– Jeg har familien min i Ulsteinvik, så alt blir veldig nært og personlig. Det er ikke bare en trenerjobb jeg tar over, men det er livet mitt, hobbyen og jobben min i alt.

Det var likevel store sko Sindre måtte fylle, og det var ingen tvil om at Lars Arne var en svært populær mann i Ulsteinvik.

– Det var litt som å hoppe etter Wirkola, sier treneren.

Til tross for at det var et visst forventningspress fra supporterne, ble Sindre til slutt sikker på at han ønsket å bli Hødds nye hovedtrener. Han mener at hans tidligere erfaring som spiller og assistenttrener gjør at han relatere seg til spillerene på en spesiell måte.

– Erfaringen fra å ha spilt fotball profesjonelt selv er en god erfaring å ta med seg. Man kan sette seg inn i spillernes situasjon og forstå de, ettersom jeg har vært der selv. Dette er en av grunnene til at jeg var trygg på meg og min kompetanse.

Fremtiden

Sindre er opptatt av å ikke drømme om hva som kan skje, men heller fokusere på hva som skjer her og nå, og hvordan man kan gjøre det beste ut av det.

Han ønsker at han og laget skal få en god trening i dag, og vil at hver trening skal ha en mening foran sesongen som er i vente. Men når jeg spør hva han ønsker å oppnå med Hødd-laget har han likevel noen drømmer for sesongen.

– Jeg tror vi kan være et topplag i 2015, og jeg tror vi kan være med å kjempe om opprykk i 2015 også.

Og med en ny og NFF-godkjent stadion på Høddvoll, har Sindre og Hødd forhåpentligvis en lys tid i vente, og kanskje kommer det etterlengtede opprykket til Tippeligaen, og enda et cupgull i år.

Men en ting med klubben er sikkert. Klubben er fylt med kjærlighet, engasjement og innkluderende mennesker. I med og motgang.

read more: