Chapters
Web Documentary

Flyplassens ukjente

Prolog: Ankomst Ålesund lufthavn, Vigra

Det er en grå morgen at min røde varebil, etter rushtrafikk og to 4 kilometer lange undervannstuneller, svinger inn mot Vigra, Ålesunds flyplass.

For meg er flyplassen et ukjent og nytt sted, noe som for meg passer bra, i og med at jeg er her for å ta en titt på det ukjente ved en flyplass. For det er mange ting som skjer på en flyplass mens passasjerer sukker og stønner over at de må møte opp tidlig for så å tilbringe tiden til å vente. Og mye av dette er nok for mange noe man ikke tenker på. Kanskje mange ikke engang vet om disse jobbene og aktivitetene som foregår for å sørge for at nettopp deres flytur skal skje trygt og smertefritt.

Så med kamera, lydopptaker og notisblokk pakket og klar parkerer jeg bilen og går inn i terminalbygningen for å begynne en reise gjennom de mange ukjente sider ved en flyplass.

Informasjon om Vigra

Jeg blir møtt av lufthavnsjef Tor Hånde og tatt forbi en sperring og opp til hans kontor i andre etasje. Det er her jeg får lagre tingene mine for tiden jeg skal være på flyplassen.

Etter et lite intervju med Tor er det klart for meg at flyplassen spiller en viktig rolle. Over en million mennesker reiser til og fra Vigra hvert år, og Ålesund, Norges 10. største by, kunne aldri ha vokst seg så stor uten en velfunksjonerende flyplass i nærheten. Personlig mener Tor at Vigra er det viktigste trafikknutepunktet mellom Bergen og Trondheim, siden over halvparten av all lufttransport i Møre og Romsdal skjer på Vigra, og 84% av alle som reiser mellom fylket og utlandet reiser via Vigra.

Flyplassen er også viktig for nødberedskapen i regionen, blant annet fordi de har et ambulansefly stasjonert der. Dette ambulanseflyet kan bli sendt nesten hvor som helst i Norge etter behov, men gir mye sikkerhet til regionen.

Tor kan videre fortelle at Avinor har ansvar for et stort antall ansatte ved flyplassen. Det er 33 ansatte under Avinor, hvorav 25 av disse er sikkerhetsmannskap. Men flyplassen har omkring 240 ansatte som jobber for forskjellige selskaper.

Tor vil også understreke at kundene er de som bestemmer tilbudet på en flyplass. Et flyselskap kan sette opp omtrent så mange ruter de vil til hvor som helst, men det er kundenes reisebehov som fastsetter hvilke ruter som blir gjort tilgjengelige og hvilke som avsluttes.

Sikkerhet

Tor tar meg med til et lite bygg ved hovedporten til lufthavnens område. Det er merket “lufthavnvakt,” og her får jeg mitt besøkskort som jeg må ha med meg til en hver tid. Men det betyr ikke at jeg får gå rundt alene, og jeg må hele tiden ha noen ansatte i nærheten.

Den første som følger meg rundt er sikkerhetsansatte Kay Otto Utgård, som tar meg med på en runde på innsiden av sikkerhetsgjerdet og viser deres utstyr og maskiner og forteller litt om rutinene.

Etter denne omvisningen ble jeg ble tilbudt en tur til. En tur i en av brannbilene for å se deres fasiliteter og annet av interesse som ligger rundt rullebaneområdet.

Personlig ble jeg veldig fornøyd med turen. Ikke bare hadde jeg fått mye ny informasjon, jeg hadde også oppfylt guttedrømmen om å få sitte på i en brannbil.

Tårnet

I tårnet får jeg hilse på flygeleder Kristoffer Sletta, som er villig til å fortelle om hvordan han gjør jobben sin. Og det er mange oppgaver og rutiner å huske.

Ved flyet

Jeg fikk bli med Widerøes handling-mannskap, som tar seg av Widerøe og SAS på Vigra. Jeg følger med mens flyet kommer inn mot sin parkeringsplass, passasjerer stiger ut, landstrøm blir koblet til og bagasje blir raskt båret ut av flyet. Målet er at fra flyet har stanset og til det er ut på rullebanen igjen skal det gå mindre enn en 25 minutter.

Det er tydelig at det skjer mer enn man skulle trodd mens man utålmodig venter ved gaten eller sitter i flyet og venter på take-off.

Frakt

Til slutt får jeg se en del av flyplassen som ikke har direkte med passasjerene å gjøre, men som antakelig betyr mye for både bedrifter og privatpersoner i Ålesund. Jeg får se pakker som skal sendes med fly ankomme og gå gjennom fraktterminalen. Og her som med passasjerbagasje er det strenge sikkerhetsprosedyrer.

Jeg får også vite at det ikke går regulære fly kun for frakt til og fra Vigra, men at det meste sendes i bagasjerommene til passasjerflyene.

Epilog

Etter en lang dag og med sliten kameraarm vender jeg tilbake til min røde varebil og slenger sakene mine inn. Det har vært en lærerik opplevelse der jeg har fått et innblikk i det komplekse systemet som en flyplass består av, og jeg har lært å sette stor pris på jobbene som gjøres for å holde en flyplass i gang slik at passasjerene kan dra nytte av den. Alle arbeidsoppgavene er en del av et stort og innviklet system, og de er alle like viktige. Om en jobb tas ut, om det er sikkerhetsbemanning, ground handlere, flygeledere eller noe annet, så vil alt stoppe opp.

Jeg ønsker med dette å pesonlig takke alle som jobber på flyplassene rundt omkring i Norge for alt arbeidet de gjør som går de fleste hus forbi, og jeg håper at de av dere som leser dette ofrer dem en tanke neste gang dere er ute og reiser. For det er et komplekst og nøyaktig arbeid som ligger til grunn for at ditt fly skal være sikkert å fly med, at det flyr når det skal, og at du ikke blir stående uten bagasjen din ved reisens slutt.

Takk til

Høgskulen i Volda

Ålesund lufthavn, Vigra

Avinor

Widerøe ground handling

SAS

Tittelfoto fra visitnorway.no

read more: