Featurereportasje

– Jeg har vært Hødd-supporter siden jeg ble født

Blåsaren Jan-Ove Finnes Sørensen vokste opp med fem minutters gåavstand til Høddvoll stadion. Bestefaren hans var frivillig i klubben, og Jan-Ove har vært med på kamp siden før han kan huske.

 

Inkluderende

Jan-Ove ble medlem av Blåsarane, supporterklubben til Hødd, i 2009. Han beveget seg fra sittetribunen til ståplassene, hvor det å synge og lage mest mulig lyd er det som gjelder. Uansett hvor laget spiller, er de med og lager stemning på tribunen.

– Blåsarane er en åpen gjeng, veldig sammensveiset, men en gjeng som inkluderer alle som har lyst å bli med. Hvert år øker vi i antall medlemmer. Blir du med på første bortetur med overnatting, så blir du værendes, da blir du en del av de som er der, forteller Sørensen.

Blåsarane synger for full hals under kamper. Hvor mange sanger de har har ikke Jan-Ove tallet på. Men at de skal lage flere sanger er helt sikkert.

– På bortekampene blir det fort til at vi kommer på noen nye sanger på bussturene, forteller han.

bilde av blåsarane

Historie

Engasjementet ved fotballen har vært stort i Ulsteinvik i flere år tilbake, men en offisiell supporterklubb ble først stiftet i 2002.

– Supporterklubben er bygget på dugnadsånd. Selv er jeg supporterkoordinator, og har som oppgave å være i kontakt med bortelagets supportere for å finne ut hvor mange som kommer, også snakker jeg med sikkerhetsvaktene hvis jeg tror det er noe som kan bli bråk.

Blåsarane har også ansvar for to butikker, en nede i sentrum, og den nye butikken ved billettkontoret. Her selger de sesongens drakter, skjerf, solbriller, og diverse andre ting som en supporter kunne ønske seg.

Blåsarane reiser over land og strand for å støtte laget sitt på bortekamp. De har blant annet reist på busstur til Alta, sett laget spille Europaligaen i Kazakstan, og flydd med laget til Haugesund. Det skal mye til for at Blåsarane ikke er til stede.

jan ove på kamp

Lidenskap

– Jeg har vært Høddsupporter hele livet, forteller Jan-Ove Finnes Sørensen.  Jeg har egentlig alltid vært med på kamp fra jeg var liten av. Det går mye tid med til det å være supporter, men det er en lidenskap. Det er sånn at man går og venter på at sesongen skal starte, og når sesongen er ferdig, så vet man ikke hva man skal finne på.

Jan-ove utenfor huset

read more: