Uncategorized

– Jeg føler meg privilegert

Fredrik Aursnes har spilt på A-laget til Hødd siden han var 16 år. Han er Norges yngste cupmester, men han har fremdeles beina godt plantet på jorda. I følge ham selv er han bare en helt vanlig gutt fra Hareid.
Foto: Siri Husby Fiskum

– Det som gjør meg til en god fotballspiller er mine medspillere, sier Aursnes mens han sitter i sofaen hjemme i barndomshjemmet og forteller oss om hvordan den grynende fotballkarrieren startet. Han begynte med organisert fotball som femåring for idrettslaget på Hareid. – Jeg har spilt fotball helt siden jeg kunne gå, og det har alltid vært en ball rundt meg, sier Fredrik mens han smiler.

Han forteller at han alltid har hatt mange viktige personer i livet som har støttet ham med fotballen. – Vennene mine fra Hareid har pushet meg til å bli en god fotballspiller. Foreldrene mine som alltid har stilt opp på kamper. Pappa var trener for meg da jeg var liten. De har vært en viktig støtte gjennom oppveksten.

Foto: Siri Husby Fiskum

Forventningspresset

Ung, talentfull, lovende, kan nå så langt han bare vil, er det du får høre når du nevner navnet Fredrik Aursnes til trenere, medspillere og frivillige for Hødd. Selv føler ikke Fredrik at det er noe forventningspress på ham, for det meste av tiden.

– Det var en kamp der jeg følte jeg ikke klarte å leve opp til forventningene, og det var kampen etter at vi hadde vunnet mot Brann i cupen i 2012. Da spilte jeg en helt elendig kamp mot Tromsdalen, et lag som ligger i bunnen av førstedivisjonen. Det ble en liten vekker for meg. Da skjønte jeg at jeg kanskje ikke var kongen, forteller Fredrik mens han smiler når han tenker tilbake.

Fredrik Aursnes

U21-landslaget

Fredrik er for øyeblikket i Spania på samling med U21-landslaget, men en kommende landslagskarriere er ikke noe han vil ta stilling til. – Det har jeg et ganske avslappet forhold til, og jeg tenker ikke så mye på det. Tar en samling av gangen så ser vi hvordan det går, sier han med et lite glimt i øyet.

Sesongen og fremtiden

Han gleder seg til sesongen og forteller at han er veldig motivert til å spille for Hødd.     – Laget har mange gode ting på gang, og jeg tror dette er det beste laget jeg har spilt på i Hødd så lenge jeg har vært med, forteller han. Han påpeker også at samholdet i laget er veldig godt og at alle trives godt sammen. – Jeg har vært hjemme alene noen dager, så da har jeg bedt gutta på laget om middagstips. De tror jeg spiser så usunt så de foreslo bare pizza og sånt, sier en litt snurt Fredrik, men smilet er ikke langt unna.

Fredrik Aursnes

Om fremtiden har han sine tanker og ønsker, men velger å fokusere på det som skjer her og nå. – Det hadde vært kjekt å få spille i Tippeligaen, men jeg har ingen spesielle ønsker om for hvilket lag.  Jeg kunne godt tenkt meg å få spille i utlandet også, og det hadde vært gøy å få opplevd andre kulturer. Men akkurat nå fokuserer jeg mest på den jobben jeg skal gjøre for Hødd.

read more: