Kunst

Sovende kvinne på Flø

Bølgene skyller over strendene på Flø. De kommer fra hele verden. Det gjør også kunsten som vises frem i Studio Hugo Opdal. Da trykkene til Pablo Picasso kom til den lille bygda, var det spesielt ett bilde folk ville se.

Kunstekspert Gunnar Krogh-Hansen fra Blomquist kunsthandel har tatt med seg noen av de mest verdifulle trykkene til Pablo Picasso og invitert til storstilt utstilling ytterst i havgapet på Flø. På den innerste veggen, i den nedlagte barneskolen, har Krogh-Hansen hengt opp «Faun avdekker sovende kvinne» – et motiv som er prissatt til 520 000 kroner.

– Modellene til Picasso er nesten alltid nakne unge kvinner, som skiftes ut med jevne mellomrom, sier Krogh-Hansen når han introduserer de kjente motivene for sunnmøringene, lørdag 20. september.

Kvinnen i bildet antas å være en av elskerinnene som Picasso hadde på 30-tallet. Hun het Marie Therese.

Fascinert

Jeg ville ikke hatt bildet hengende hjemme. Jeg synes det er usømmelig, sier en av de eldre kvinnene som har tatt turen sammen med sin datter.

Det er mennesker fra fjernt og nært på utstilling denne lørdagen. Noen er potensielle kjøpere, mens andre ønsker å kikke på den verdenskjente kunsten. Folk er fascinerte når de ser på bildet. De synes teknikken til Picasso er fantastisk. Noen tolker. For de fleste av de besøkende er en halv million kroner litt i overkant av budsjettet på veggkunst i hjemmet.

– Jeg ville ikke hatt bildet hengende hjemme. Jeg synes det er usømmelig, sier en av de eldre kvinnene som har tatt turen sammen med sin datter.

Solgt

Gallerist Hugo Opal er kjent for å trekke verdenskjente kunstnere til lille Flø. De siste årene har bilder av Edvard Munch, Damien Hirst og Bjarne Melgaard vært innom den lille bygda, som ser ut til å ha oppskriften på suksess. «Faun avdekker sovende kvinne» ble solgt for 520 000 kroner.

– Det er et veldig godt kjøp. Et av de mest kjente trykkene til Picasso. Det henger på alle store museum rundt omkring i verden, sier Opdal.

Flø252.jpg

Laget av Mari Svenning og Eirik Kroken

read more:

Be the first to leave a comment!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.