General

– Verdens fineste sted

I idylliske omgivelser i Morkadalen på Stadlandet ligger Ervik Surfshop. Her har svenske Calle Magnussen bosatt seg, med fjell, vann og sauer som naboer.

Calle kom til Stad da han skulle skrive boken «Adrenalin». Etter boken var ferdig kom han ofte tilbake og begynte etter hvert å jobbe på Lapoint Surfcamp i Hoddevika. Til slutt bosatte han og samboeren seg på det han omtaler som «verdens fineste plass».

IMG_1637.jpg

Calle har sin egen surf shop i kjelleren i en gammel låve ved siden av huset. Men han holder også på med flere andre prosjekter. Han er turistguide i Selje kommune, surfeinstruktør og har nå også skolesurf med ungdomsskoleelevene fra Selje og Stadlandet.

– Jeg ville engasjere de lokale ungdommene i surfemiljøet. Det er ikke så mange av de lokale som holder på med surfing. Men de som først prøver blir fort gira på surf.

I Hoddevika holder han timer hver mandag og tirsdag. Elevene får både svømmeopplæring og surfekurs.

Hvordan er det å bo på Stad?

– Hele Stadlandet er som en stor lekeplass for voksne. Det finnes ikke noe bedre sted å bo. Du kan gå fjelltur og surfe. I tillegg er det alltid noe å gjøre hvis man er glad i å holde på med prosjekter. Det er også kult å oppleve vinteren med stormene her på Stad. Du bor midt i en naturopplevelse hele tiden.

IMG_1845.jpg

Selv om Stad og Stockholm er to vidt forskjellige steder savner ikke Calle storbylivet.

– Jeg liker å reise til Stockholm på besøk. Så klart kan man savne å gå på konsert eller dra ut og ta en pils, men det går å ta en øl med venner her også. Jeg savner egentlig ingenting fra Stockholm. Jeg får min dose av storbyen når jeg reiser dit på besøk eller med jobb. Jeg har mye mer glede av å bo nære naturen, som er det jeg egentlig elsker.

Og forskjellene på livet i byen og på bygda merkes godt bare med en tur på butikken.

– I en storby er alle anonyme. Jeg liker mye bedre denne åpne, herlige stemningen vi har her. Alle sier hei på butikken og man kan stoppe og ta en kaffe uten å avtale en uke i forveien.

          

read more: