Featurereportasje

– Vi har fått en ny sjef i familien

Erik Sandal kom til Hødd i 2005. Med sine ti sesonger i Hødd, er han veteranen på laget. Som nybakt far til sønnen Brian går hverdagen nå til å sjonglere både fotballkarrieren og det nye familielivet.

Foto: Siri Husby Fiskum

Å være tilbake

– Det har jo gått nesten 15 måneder uten at jeg har spilt en hel fotballkamp. Det har vært utrolig tøft, men jeg har hatt noe å se frem til med tanke på Brian som er kommet, forteller Erik Sandal.

Ved juletider 2013 brakk Erik et bein i høyrefoten. Veien tilbake har vært lang og tung, men endelig er han tilbake og spiller kamper igjen.

– Det er en ubeskrivelig følelse å få kjenne litt på det igjen. Det har vært savnet. Det har vært en tung tid, med mye skader og mye tilbakeslag. Sesongen i år blir spennende først og fremst fordi vi har en helt ny stadion, men også spennende for hvordan jeg takler å komme tilbake etter 15 måneder uten kamp. Man jobber steinhardt, også får en satse på gode resultater både for laget sin del og for min egen del.

Erik Sandal på trening.

Erik Sandal på trening.

Tøff konkurranse

Nye og yngre spillere har kommet til klubben opp igjennom Erik sine ti år på laget. Han synes det er spennende å bli utfordret.

– En ser at det ikke bare er å komme inn igjen på laget, det er hard kamp om plassene. Da må jeg jobbe knallhardt, og det tror jeg kan utvikle meg enda mer selv om jeg begynner å komme litt opp i årene. En blir aldri for gammel, og en blir aldri for ung, forteller Erik.

Trener Sindre Eid sier at det naturlig nok vil ta litt tid før Erik er tilbake på sitt beste igjen etter skade, men at han er en viktig spiller for laget.

– På sitt beste er Erik den beste offensive midtbanespilleren i Obosligaen, sier Eid. Han er også en spesiell spiller med et spesielt godt øye for den målgivende pasningen og det avgjørende øyeblikket, og øyeblikk som ofte avgjør kamper.

Erik og to lagspillere

Tilhørighet

Erik forteller at samholdet har vært like bra gjennom hele hans tid i Hødd. Tilhørighet er et av nøkkelordene i klubben, og det er viktig at samholdet er bra for å prestere bra på banen.

– Vi er en kameratgjeng selv om det er litt aldersforskjeller, men vi kommer veldig godt overens. Også er det lov å stille litt krav, sier Sandal.

Medspiller Eirik Ulland Andersen forteller at det blir kjekt å ha Erik tilbake på banen igjen i år.

– Hvis du ser på de kampene jeg spilte, og de målene jeg scorte i fjorsesongen, så tror jeg Erik var målgivendes på nesten alle av dem, forteller Andersen. På den måten er han en viktig bidragsyter og en veldig god spiller, så det blir kjekt å se han spille igjen i år.

read more: