General

Weave & surf

Tyske Karina Siegmund og engelske Harry Kingsley-Jones har også funnet veien til Stad. Karina hørte om stedet via venner, og ble trukket hit av været, naturen og mennesker med samme levemåte som henne selv.

Karina er kunstner, Harry er surfe- og snowboardinstruktør. I første etasje har de laget en « Weave and surf retreat» der Karina har sitt eget vevestudio. I gangen utenfor står surfebrettene linet opp klare til bruk.

Selv om drømmen til Karina var å dra til New York, havnet hun i stedet på Stad, noe hun er stortrives med.

– Her får jeg stillheten til å konsentrere meg om arbeidet. Og jeg har tid til å finne ut av hva jeg vil fortelle med kunsten min.

I vevestudioet bruker Karina mange ulike materialer i arbeidet sitt: Papir-garn, selvlysende garn og resirkulert materiale blant annet. 

Hjemme på Stad tar hun imot kunstnere som kommer på besøk for å ha workshops i vevestudiet. De får også muligheten til å lære seg å surfe eller dra på andre naturopplevelser som er med på å inspirere arbeidet.

– Folk kontakter meg fra USA og Storbritannia for å komme hit for å besøke vår Weave and surf retreat. Den norske naturen kombinert med produksjonstid gjør det attraktivt for mange. Jeg tror det kan være fremtiden, at man istedenfor å jobbe ni til fem faktisk kan leve av livsstilen sin.

IMG_1876.jpg

Internett har gjort det mulig for mange å ta med seg jobben dit man måtte ønske å bo. For Karinas del er det en stor fordel å bo på Stad kontra i storbyen.

– Det er her jeg virkelig får fokusert på arbeidet mitt og har tiden til det.

          

read more: